Biografie

 

Nadat de Heilige, gezegend zij Hij, de eerste mens geschapen had, nam Hij hem mee en leidde hem langs alle bomen van de Hof van Eden en zei tegen hem: "Zie mijn werken, hoe goed en schitterend ze zijn. Voor u heb ik dit alles geschapen. Zorg dat u de wereld niet beschadigt en verwoest, want als u hem schade toebrengt is er niemand na u die hem kan herstellen".

 

Midrash Kohelet Rabbah 7:13

 

  

Altijd heb ik datgene wat ik om mij heen zag in beelden willen vastleggen. In mijn kinderjaren deed ik dit met behulp van potlood en papier. Toen ik ouder werd ging ik fotograferen. Aanvankelijk gebruikte ik geleende toestellen. In 1983 kreeg ik een eigen spiegelreflexcamera. Het was een Minolta XG-M. Al snel kocht ik naast het standaardobjectief een macro- en een telelens. In 2001 schafte ik een nieuw toestel aan. Deze keer was het een Nikon. Dit merk ben ik sindsdien trouw gebleven. In 2005 maakte ik de overstap van de analoge naar de digitale fotografie.

Op het ogenblik heb ik enkele camera’s en diverse objectieven. Zonodig gebruik ik ter ondersteuning van de apparatuur een rijstzak of statieven van Gitzo met koppen van hetzelfde merk of van Wimberley. Ik maak uitsluitend opnamen in RAW-formaat en bewerk de verkregen afbeeldingen met Nikon Capture NX en Corel PaintShop Pro.

Behalve in ons eigen land fotografeer ik regelmatig in andere landen, met name in die van West-Europa, het Nabije Oosten en Zuidelijk Afrika. Mijn belangstelling gaat primair uit naar de natuur maar de cultuur mijd ik niet.

 

Sinds 2007 ben ik lid van de internetfora Nederpix en Birdpix, sinds 2008 van de Stichting Deel de Natuur en sinds 2012 van 500px. In 2010 heb ik mij aangesloten bij de Verenigde Amateur Natuurfotografen in Amstelveen.